Kosten

De peuterschool is niet duur. De kosten voor een peuterschool worden namelijk door de overheid en de ouders gezamenlijk gedragen. De hoogte van de eigen bijdrage verschilt per gezin en is afhankelijk van uw inkomen.

Doelgroepindicatie
Heeft u van het consultatiebureau een doelgroepindicatie voor extra speelleertijd? Dan krijgt u korting op de kosten voor de peuterschool. Uw kind komt 16 uur naar de peuterschool, verdeeld over 5 dagdelen. U betaalt geen 16 uur, maar 8 uur. Heeft uw kind geen doelgroepindicatie voor extra speelleertijd? Uw kind komt dan 2 dagdelen naar de peuterschool. U betaalt dan voor 2 dagdelen. 

Tarieven
SCOH hanteert het landelijke minimumtarief. In 2020 is dat € 8,17 per uur en in 2021 € 8,46 per uur. Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en kunt u in de tarievenlijsten bekijken. Wellicht kan de tarieflijst, die is gebaseerd op 2 dagdelen (6 uur opvang), iets afwijken. als de peuterschool iets langer open is (vanwege de openingstijden van de basisschool).

Heeft u een Ooievaarspas? Dan is de peuterschool helemaal gratis.

Tarievenlijsten

U kunt ook de rekentool op onze website gebruiken om uw kosten te berekenen.
  

De peuterschool is niet duur!

Wanneer kan mijn kind komen?

Wilt u weten op welke dagen uw kind kan komen en welke tijden de verschillende locaties hanteren? Kijk dan hier.


Heeft u een Ooievaarspas? Voor gezinnen die een Ooievaarspas hebben, is de peuterschool gratis. Deze infographic helpt u verder.
Heeft u geen Ooievaarspas? De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw thuissituatie en de kinderopvangtoeslag. Deze infographic helpt u verder.