Wat is een peuterschool?

Een peuterschool is een opstapje naar de basisschool. Kinderen vanaf 2,5 jaar zijn er welkom om te komen spelen. En terwijl ze spelen, leren ze vaardigheden die goed van pas komen als ze vier jaar oud zijn en naar de basisschool gaan. Een vliegende start voor uw kind dus!

De peuterschool is alles behalve schools, het draait er om spelen en ontdekken. Kinderen kunnen er heerlijk kind zijn, ze kunnen er spelen met leeftijdsgenootjes, knutselen, buitenspelen en hun fantasie de vrije loop laten in de huishoek of bouwhoek.


Ondertussen wordt de ontwikkeling breed gestimuleerd. Uw peuter leert samenspelen, samen delen, voor zichzelf opkomen, luisteren, zelf iets vertellen, zingen en knutselen. Taalontwikkeling is belangrijk bij peuters. Taal wordt gestimuleerd door veel verhaaltjes voor te lezen, veel te zingen en spelletjes te doen waardoor de woordenschat wordt vergroot.

De peuters leren al spelend vaardigheden die goed van pas
komen als ze vier jaar oud zijn en naar de basisschool gaan

Professionele leidsters houden de ontwikkeling van uw kind goed in de gaten. Als dat nodig is, bieden ze extra speelmateriaal aan zodat uw kind uitgedaagd wordt zich verder te ontwikkelen.

Wilt u meer lezen over hoe het eraan toegaat bij een peuterschool van SCOH? Dat kan hier.

Als u meer wilt weten over de samenwerking met het onderwijs, lees dan hier verder.