Vakanties en praktische info

Vakanties

Peuterscholen houden het vakantierooster van de basisschool aan. Hieronder vindt u een rooster.

Prinsjesdag Dinsdag 15-09-2020
Herfstvakantie Maandag 19-10-2020 t/m vrijdag 23-10-2020
Kerstvakantie Maandag 21-12-2020 t/m vrijdag 01-01-2021
Voorjaarsvakantie Maandag 22-02-2021 t/m vrijdag 26-02-2021
Goede Vrijdag Vrijdag 10-04-2021
Tweede Paasdag Maandag 05-04-2021
Meivakantie  Maandag 25-04-2021 t/m vrijdag 03-05-2021
Hemelvaart en dag erna Donderdag 13 en vrijdag 14 mei 2021
Tweede Pinksterdag Maandag 24-05-2021
Zomervakantie 2020 Maandag 19-07-2021 t/m vrijdag 27-08-2021


Houdt u er rekening mee dat sommige studiedagen of vrije dagen per school zullen verschillen. Hiervoor kunt u het beste kijken op de website van de locatie of vraag de peuterleidsters om informatie.

Voor algemene informatie over de vakantieregelingen voor komende jaren verwijzen we naar de website van de rijksoverheid. 

 

Wennen

Gaat uw kind voor het eerst naar de peuterschool? U bent vooraf met uw peuter van harte welkom om de peutergroep te bezoeken. Dan kan uw kindje ook kennismaken met de leidsters. U kunt hier een afspraak maken. Meestal is twee keer wennen voldoende, maar voor ieder kind - en ouder - verloopt het wennen anders. Overleg gerust met de leidsters van de groep hierover. Wat kunnen wij voor uw peuter betekenen om ervoor te zorgen dat hij zich zo snel mogelijk op zijn gemak voelt?

Op de meeste locaties is een speciaal wenprogramma voor kinderen die voor het eerst komen. Tien kindjes tussen de 2 en 2,5 jaar komen dan wekelijks bij elkaar om alvast aan elkaar en de leidsters te wennen. Ouders doen mee. 

Het doel van deze groep is:

  • Samenspelen met je kind
  • In contact komen met andere ouders
  • Het kind in contact brengen met andere kinderen
  • Met elkaar praten over opvoeding
  • Bezig zijn met de ontwikkeling door middel van spel
  • Kinderen voorbereiden op de peuterschool
     

Als u interesse heeft in deze groep, neem dan gerust contact op met de locatie van uw keuze.

Gaat uw kind voor het eerst naar de peuterschool? U en uw peuter zijn
vooraf van harte welkom om de peutergroep te bezoeken

Knuffels en speelgoed

Kinderen die voor het eerst naar een peuterschool gaan, kunnen veel steun ervaren van een vertrouwd knuffeldier of een favoriet speeltje. Iets meenemen mag dan best. Is uw kind eenmaal gewend, dan vragen wij u om knuffels en speelgoed thuis te laten. Zo voorkomen we dat spullen kwijtraken of stuk gaan. Bovendien is er op de peuterscholen genoeg speelmateriaal aanwezig. Uw kind hoeft zich niet te vervelen.

Ziek en afmelden

Is uw kind ziek en kan hij niet naar de peuterschool komen? Wilt u dit dan melden bij uw peuterschool? We horen graag wat uw peuter heeft en hoe het met hem gaat. Ook als uw peuter om een andere reden niet aanwezig kan zijn, vragen wij u dit aan de leidsters te melden.

Verjaardagen

Een verjaardag is voor een peuter een belangrijke gebeurtenis en dit wordt dan ook groot gevierd op de peuterschool. Kinderen mogen trakteren. We vragen u om gezonde traktaties mee te nemen en de traktatie klein te houden.

Nog niet zindelijk?

Dat is geen probleem bij de peuterscholen van SCOH. Naar de wc gaan wordt zoveel mogelijk aangemoedigd. Bent u thuis begonnen met zindelijkheidstraining? Geef dit dan gerust door aan de leidsters van de peutergroep. Zij helpen uw kind graag verder.

Algemene voorwaarden

U kunt hier onze algemene voorwaarden lezen.